Portfolio bij DP6 architectuurstudio

Na 15 jaar DP6 architectuurstudio ben ik in 2022 mijn eigen architectenbureau Studio A kwadraat begonnen. Ik zou nooit op dit punt gekomen zijn, zonder de plek waar ik kansen kreeg om mijn kennis te verdiepen en te groeien tot de architect die ik vandaag de dag ben. In de 15 jaar bij DP6 heb ik aan erg veel leuke, mooie en bijzondere projecten gewerkt. Hieronder een overzicht van de projecten die ik de laatste jaren als (mede) projectarchitect heb gedaan.

The Natural Pavilion

Een circulair, biosbased, natuurinclusief tentoonstelling inspiratiepaviljoen dat werd gepresenteerd op de Floriade Expo 2022. Het paviljoen diende als inspiratiebron voor duurzaam en innovatief bouwen. Het gebouw heeft nu een 2e leven gekregen als kantoor.

Bekijk dit project op de website van DP6 >

Fotografie: ScagliolaBrakkee

Energiehotel, Ede

Duurzaam, energieneutraal, circulair, modulair & biobased. Het EnergieHotel, gelegen naast een bioscoop in de geluidswal langs de A12 bij Ede, zal een opvallend herkenningspunt in de omgeving worden. Dit circulaire hotel wekt zelf energie op en moedigt gasten aan bewust om te gaan met hun energieverbruik. Door duurzame keuzes te maken tijdens hun verblijf kunnen gasten zelfs besparen op de kosten.

Bekijk dit project op de website van DP6 >

Mgr. Frencken College

Het vernieuwde Mgr. Frencken College in Oosterhout is een toekomstbestendig gebouw dat mooi in het landschap past. Met een integratie van een bestaand bouwdeel met een omhullend ontwerp, biedt het gebouw veel licht, lucht en ruimte. Gelegen in een park, met groene elementen op het schoolplein en waterpartijen als natuurlijke afscheiding, zorgt het voor een harmonieuze omgeving. 

Avans Hogeschool Onderwijsboulevard 256 s’ Hertogenbosch

De locatie aan de Onderwijsboulevard 256, gelegen in het Paleiskwartier, zal worden omgevormd tot een stedelijke groene onderwijscampus van Avans Hogeschool met een ondergrondse parkeergarage. In samenwerking met BrabantWonen zullen ook woningen voor studenten en starters worden gerealiseerd. Deze gezamenlijke inspanning zorgt voor een campus community met voldoende massa om te integreren met de omgeving en creëert tegelijkertijd een levendige en multifunctionele ruimte.

Bekijk dit project op de website van DP6 >

Studentenhuisvesting BrabantWonen, Onderwijsboulevard 256 s’ Hertogenbosch

In nauwe samenwerking met Avans Hogeschool neemt BrabantWonen deel aan de herontwikkeling van de locatie aan de Onderwijsboulevard 256. Naast de stedelijke groene onderwijscampus van Avans, zal BrabantWonen moderne en betaalbare woningen realiseren voor studenten en starters. Deze comfortabele woningen worden ontworpen met het oog op gemeenschapsvorming. Door deze gezamenlijke inspanning ontstaat een levendige en veelzijdige campus community, waar wonen en leren hand in hand gaan en bijdragen aan een levendige sfeer in het Paleiskwartier.

Bekijk dit project op de website van DP6 >

Huis van Leusden, Leusden

Een verbindend thuis voor alle bewoners. Het Huis van Leusden is een gebouw dat bedoeld is om mensen met elkaar te verbinden en hen een gevoel van thuis te geven. Het fungeert als een ontmoetingsplek waar inwoners terecht kunnen met vragen over zorg, welzijn, opvoeding, onderwijs en gemeentelijke zaken. Met zijn open en uitnodigende karakter stimuleert het samenwerking en het leren van elkaar.

Bekijk dit project op de website van DP6 >

Fotografie: Gerard van Beek

Hof van Tuindorp, Utrecht

Een Inclusieve en Duurzame Woonomgeving. In het betoverende Tuindorp Oost, Utrecht, zijn 207 levensloopbestendige appartementen gerealiseerd. Met nadruk op inclusiviteit en duurzaamheid bieden deze appartementen een comfortabele en betekenisvolle leefomgeving. Binnen dit project zijn tevens 35 woningen speciaal ontworpen voor mensen met intensieve zorgbehoeften, waardoor een gemeenschap ontstaat waarin iedereen gelijkwaardig kan deelnemen.

Bekijk dit project op de website van DP6 >

Fotografie: Michel Kievits

Triade Vitree Sieradenweg, Almere

Zorgorganisatie Triade Vitree heeft een nieuw woon-zorgcomplex in Almere. Het complex bestaat uit 24 tweekamerappartementen voor mensen met een beperkte zorgvraag en 48 eenkamerappartementen voor mensen met meer zorgbehoeften. Daarnaast biedt het complex diverse vormen van dagbesteding, waaronder creatieve activiteiten zoals schilderen en inpakwerk, en fysieke dagbesteding in een werkschuur met verschillende groepen. Het complex bestaat uit zeven gebouwen, waaronder een tweelaags gebouw voor de eenkamerappartementen, een drielaags gebouw voor dagbesteding, kantoren en tweekamerappartementen, en een werkschuur. 

Bekijk dit project op de website van DP6 >

Recreatiewoning, Driebergen-Rijsenburg

De recreatiewoning in Driebergen-Rijsenburg is een opvallend staaltje maatwerk, speciaal en in nauwe samenwerking ontworpen voor de opdrachtgever. Het exterieur wordt gekenmerkt door een robuuste gevel van zwart gebrand hout, waarbij de buitenzijde een relatief grovere uitstraling heeft. Daarentegen verwelkomt het interieur de bewoners met een warmere sfeer. Dit ontwerp legt de nadruk op de verbinding tussen binnen en buiten, dankzij royale glazen puien en een overdekte buitenruimte. Hierdoor ontstaat een naadloze overgang tussen de natuurlijke omgeving en het comfortabele interieur, waardoor een harmonieus samenspel tussen binnen en buiten wordt gecreëerd.

Bekijk dit project op de website van DP6 >

Recreatiewoning, Dishoek

Een ontwerpstudie voor Recreatiepark Dishoek: Een uniek recreatiegebied in prachtig duinlandschap. Het ontwerp omvat zorgvuldig gepositioneerde lodges voor optimale privacy en adembenemend uitzicht. Harmonieus geïntegreerd in het landschap met verhoogde delen voor een natuurlijke relatie. Diverse lodges verspreid over het terrein met unieke ontwerpen en natuurlijke materialen, geïnspireerd op duinen en kampvuursfeer. Een duurzame en gastvrije ervaring waar bezoekers genieten van rust, schoonheid en natuurpracht.

Bekijk dit project op de website van DP6 >