APRIL 2024

Inspireren doet inspireren!

Als architect bij Studio A Kwadraat ben ik voortdurend op zoek naar inspiratie, maar wie is die ene architect die mijn denken heeft gevormd, mijn creativiteit heeft aangescherpt en mijn passie heeft aangewakkerd.

In de schijnbaar eindeloze zee van architectonische meesterwerken, is er één architect die voor mij boven alles uitsteekt. En ik ben verheugd om dit te delen in de gloednieuwe rubriek van Stedebouw & Architectuur, waar we ons laten inspireren door de iconen van de bouwkunst.

In dit artikel neem ik je mee op een reis door mijn architectonische inspiratie, en onthul ik hoe de visie van één man, mijn eigen ontwerpstijl en die van Studio A Kwadraat heeft beïnvloed.

Lees meer over mijn inspiratiebron en ontwerpaanpak in het artikel van Stedebouw & Architectuur

JANUARI 2024

Gelukkig nieuwjaar!

Het afgelopen jaar was voor Studio A Kwadraat een periode van inspiratie, groei en samenwerking, en we zijn ontzettend dankbaar voor alle momenten die we met jullie hebben mogen delen. Jullie vertrouwen en betrokkenheid hebben onze creatieve reis verrijkt en ons gemotiveerd om het beste uit onszelf te halen.

Terwijl we vol energie het nieuwe jaar instappen, kijken we reikhalzend uit naar de kansen en uitdagingen die voor ons liggen. Studio A Kwadraat is vastbesloten om in 2024 nog meer innovatieve ontwerpen te leveren en onze creativiteit naar nieuwe hoogten te brengen. Samen met jullie, onze gewaardeerde netwerk, willen we blijven bouwen aan succesvolle projecten en waardevolle connecties.

Laten we gezamenlijk streven naar een jaar vol prachtige creaties, samenwerkingen en gedeelde successen.

Op naar een schitterend 2024!

DECEMBER 2023

Poort van Gedenken, voorstel nieuwe entree Orthen Begraafplaats

Met trots delen we onze inzending van ons recente BAI-ontwerpprijsvraag 2023: OPEN CALL ORTHEN: voor het ontwerp van een nieuwe entree voor begraafplaats Orthen s’ Hertogenbosch.

Onze inzending, genaamd “De Poort van Gedenken” is gericht op het transformeren en verbeteren van de huidige entree van de Orthen begraafplaats, met als doel een gastvrije toegangspoort te creëren voor zowel bezoekers als inwoners van ‘s-Hertogenbosch. 

Dit project staat voor duurzaamheid in materialen en tijd, met als resultaat een uitnodigende en gedenkwaardige entree voor iedereen

Bedankt Bosch Architectuur Initiatief en alle andere betrokkenen voor deze leuke opgave, het was een genot om aan te mogen werken.

NOVEMBER 2023

Wisperweide Weesp, 1e school Innovatiepartnerschap (IPS)

Met trots delen we dat Studio A Kwadraat samen met OMA en het team van Schools by Circlewood de selectie heeft gewonnen voor het ontwerpen en ontwikkelen van een school met voor- en naschoolse opvang; Wisperweide in Weesp, gemeente Amsterdam.

Wij kijken ernaar uit om samen te werken aan dit inspirerende project dat de toekomst van het onderwijs en de gemeenschap zal vormgeven. Samen zullen we een duurzame, circulaire, houten school creëren die omringd wordt door een prachtige groene buitenruimte.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor de kinderen van Weesp.

OKTOBER 2023

Wat vliegt de tijd! Studio A Kwadraat bestaat 1 jaar

Deze maand markeert het eerste jubileum van Studio A Kwadraat.

Het afgelopen jaar was een ongelooflijke reis, gekenmerkt door uitdagingen en prachtige mijlpalen. We hebben het voorrecht gehad om enkele opmerkelijke projecten te verwezenlijken en waardevolle, duurzame samenwerkingen aan te gaan, die onze passie voor innovatie en duurzaamheid nog verder hebben aangewakkerd.

Bij Studio A Kwadraat staan we klaar om de nieuwe uitdagingen aan te gaan die voor ons liggen. We zijn vastbesloten om hoogwaardige oplossingen te blijven bieden en nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Onze oprechte dank gaat uit naar iedereen die deel heeft uitgemaakt van onze reis. Jullie vertrouwen en steun betekenen veel voor ons. Laten we elkaar blijven inspireren en enthousiasmeren, zodat we het beste uit onszelf en onze projecten kunnen halen! Samen maken we de toekomst nog helderder en duurzamer.  

OKTOBER 2023

Studie circulaire en demontabele overkapping Zeewolde

Eerder dit jaar werkte we aan een studieproject voor een duurzame overkapping in Zeewolde. Onze overkapping, gebaseerd op hergebruikte meerpalen en verduurzaamd hout, vertelt het verhaal van de locatie met een mix van oud en nieuw hout en stalen kabels voor stabiliteit. Opvallend is de demonteerbaarheid, die flexibiliteit en toekomstbestendigheid waarborgt – een toewijding aan een duurzame toekomst.

Dit project weerspiegelt onze passie voor duurzaamheid en innovatie, een rode draad in al onze architectonische creaties. We verbinden verleden en toekomst en bouwen samen met partners en klanten inspirerende, verantwoorde ruimtes die de wereld verbeteren. Blijf op de hoogte van onze voortdurende innovatie en blijvende inzet voor duurzaamheid.

AUGUSTUS 2023

Weer aan de slag!
Vol nieuwe energie &inspiratie vooruitkijken

We zijn weer terug van vakantie! Helemaal opgeladen en klaar om onze passie voor architectuur weer nieuw leven in te blazen. Na wat tijd om na te denken, kunnen we niet wachten om nieuwe ontwerpen en ruimtes te creëren. Niet alleen mooi om te zien, maar ook functioneel en vriendelijk voor mens en natuur. Laten we de handen ineenslaan om ruimtes te creëren die echt een positieve draai geven aan het dagelijks leven. Samen hebben we de kracht om boeiende en praktische architectuur werkelijkheid te maken!

We staan te popelen om onze expertise in te zetten voor inspirerende, duurzame en functionele projecten. Laten we samen iets geweldigs opbouwen!

AUGUSTUS 2023

En nu op vakantie..
Tijd om op te laden voor nieuwe uitdagingen!

Na een intensief en inspirerend half jaar vol prachtige en duurzame projecten, is ook onze eerste tender voor een IKC ingediend! Nu is het tijd om even op te laden en quality time door te brengen met mijn gezin tijdens een welverdiende vakantie. We kijken ernaar uit om na onze vakantie weer vol energie en enthousiasme samen te werken aan uitdagende duurzaamheids- en innovatieprojecten. Laten we nieuwe wegen verkennen en samenwerken om meer positieve impact te creëren voor een duurzamere wereld. Tot binnenkort!

MEI 2023

Studio A Kwadraat bouwt aan biobased scholen in Amsterdam

Studio A Kwadraat zal de eerste gast architect zijn die een IKC gaat ontwerpen. We gaan echt aan de slag met de circulaire scholenbouw.

Duurzame, flexibele en kwalitatief hoogwaardige schoolgebouwen. Niet alleen met een onderwijsfunctie, maar ook voor sport en kinderopvang. Dat wil Gemeente Amsterdam realiseren door middel van het Innovatiepartnerschap Schoolgebouwen (IPS). Zo kan met dezelfde middelen meer kwaliteit gerealiseerd worden en wordt samenwerking tussen aanbestedende partijen en schoolbesturen mogelijk.

Schools by Circlewood, onderdeel van Circlewood, is één van de drie geselecteerde consortia die negen tot dertig scholen (integrale kindcentra) gaat bouwen. Op 11 mei presenteerden de drie consortia waaronder Circlewood in samenwerking met Studio A Kwadraat de resultaten van de onderzoeks- en ontwikkelfase van het IPS-traject aan Gemeente Amsterdam, de schoolbesturen en andere geïnteresseerden.

JANUARI 2023

Een nieuw jaar, een nieuwe stap

Daarbij hoort ook een nieuw kantoor. De deur staat altijd open voor wat (Brabantse) gezelligheid of om te sparren over een nieuw project. Je vindt me offline op Burgemeester Guljélaan 6 te Breda

OKTOBER 2022

Studio A Kwadraat

Na 15 jaar DP6 architectuurstudio ga ik mijn jongensdroom waarmaken en start ik mijn eigen architectenbureau: Studio A Kwadraat.

Hiermee wil ik als projectarchitect mijn opgedane kennis en kunde inzetten om anderen te helpen met het oplossen van complexe ruimtelijke vraagstukken. Dit doe ik niet alleen, maar altijd samen. Ik geloof in de kracht van het team en zie het als mijn taak om het beste uit het proces en eindresultaat te halen. Door goed te luisteren, mensen uit te dagen, te motiveren en expertises aan elkaar te verbinden creëer ik daarbij mogelijkheden waar anderen problemen zien. Ik wil daarbij leefomgevingen ontwerpen waarbinnen iedereen zich optimaal kan ontplooien. Een goed project is voor mij namelijk meer dan alleen architectuur.